Les van Ivo

Ken je dat? Je ziet bepaalde foto’s en denkt:
”Ik wou dat ik zulke foto’s kon maken”

Dat kan dus! Beter fotograferen en beeldbewerken, of je nu net begint of al ervaring hebt. Je wilt jouw fotografie naar een volgend niveau wilt tillen.

Coaching

Coaching

Voor fotografen die hun fotografie naar een hoger, (semi-) professioneel niveau willen tillen. Inclusief Photoshop en Lightroom technieken zoals de pro’s werken.

Met deze 1 op 1 coaching sessies komen we regelmatig bij elkaar en bespreken we jouw niveau en jouw wensen waar jij naar toe wilt in de fotografie. Dit is maatwerk precies op jouw wensen afgestemd. Beter, anders, ruimer kijken is essentieel in de fotografie.

Veel fotograferen in de praktijk, evalueren en een zetje in de goede richting d.m.v. leuke opdrachten bevorderd dit anders leren kijken.

Tarieven: € 150,00 per sessie
Bijkomende kosten: Adobe Creative Cloud abonnement voor fotografie. € 12,50 per maand

Klassikaal

Klassikaal

Heb je een spiegelreflex-, systeem- of een compactcamera die je alleen maar op de automatische stand hebt staan en je wilt hier meer mee doen. Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus bestaat uit een combinatie van de lessen in Studio6D en leuke opdrachten die je thuis en op locatie moet uitvoeren.
Dé ideale mix dus!

Samen met de anderen kom je eens per maand samen om jouw fotografie op te schalen. De cursus bestaat uit 10 lessen en laat je proeven aan de fotografie. Begrippen als sluitertijd, diafragma, iso, contrast, compositie en perspectief worden voor jou duidelijke zaken. Naast die technische basisbeginselen en een goede kennismaking met Photoshop Lightroom ga je erg veel over fotografie praten, veel naar foto’s kijken en vooral veel fotograferen.

Tijdens de cursus ontwikkel je steeds meer besef over inhoud, zeggingskracht en kwaliteit van jouw fotografie. Je leert van de lessen maar je steek zeker zoveel op van je medecursisten. Daarnaast heb je ook nog eens veel plezier tijdens de lessen en gedurende het fotograferen.

€ 50,00 per persoon per les.
1 les per 4 weken
4- tot 6 personen

Smartphone

Smartphone

De mobile telefoons van tegenwoordig hebben steeds betere camera's

Deze heb je ook altijd wel bij je, waardoor je behoorlijk wat foto's maakt.
In deze kort maar krachtige cursus leer je hoe je het beste uit deze cameraatjes haalt.

 • Les 1 Inleiding in fotografie.
  Licht en compositie.
 • Les 2 Perspectief en kaderen.
 • Les 3 Bewerken met diverse app's
  en filters

De cursus is heel praktijk gericht, waardoor je direct feedback krijgt en in een aantal weken daadwerkelijk betere en mooiere foto's maakt.

Doe jezelf een stukje creativiteit cadeau en schrijf je in!
De lessen zijn 1 avond per week van 19:30u tot 22:00u en gaan van start bij voldoende inschrijvingen. De lessen worden gegeven in Studio6D in Nieuwkuijk. De door jou gemaakte foto's worden met elkaar besproken waardoor je van elkaar ook weer leert.

3 lessen á € 35,00 incl. lesboek
6 tot 10 personen

Klassikaal 01 1

Klassikaal 01 1

Recensies / ervaring van andere cursisten

 • Marie-Louise

  Ik was een leek met de spiegelreflexcamera, en wilde deze graag beter leren kennen. De lessen starten echt bij de basis, met daarna leuke opdrachten voor thuis, zodat je met plezier aan je opdracht werkt en erg veel leert.de lessen zijn 1 X per maand, dus veel tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. De les erop wordt alles besproken ahv de gemaakte foto's, waardoor je ook veel leert van je medecursisten. De groepjes zijn klein, dus erg veel tijd voor individuele aandacht, en buiten de lessen om kun je ivo altijd mailen,appen of bellen voor advies. Kom je er nog niet uit, dan mag je altijd langskomen voor extra uitleg, waardoor je niet stagneert, maar weer verder kunt. De lessen zijn niet alleen theorie, maar je trekt er ook op uit met Ivo om op lokaties te oefenen, waardoor je het geleerde in de praktijk brengt en meteen hulp bij de hand hebt en veel foefjes leert om nog meer uit je camera te halen. Ook leer je kijken naar een foto door het starten van een fotoketting, waarbij je een foto krijgt en een nieuwe naar de volgende doorstuurt. Je weet dus niet wat anderen sturen, alleen wat je krijgt en zelf stuurt. Erg leuk om te doen, en je leert creatief denken en werken met je camera. Ik geniet van elke les, we hebben veel plezier, er heerst een ongedwongen sfeer, en er is ook veel aandacht voor fotobewerking, waardoor je foto’s nog mooier kunt maken, kortom, wil je op een leerzame, maar vooral ook gezellige cursus, dan ben je hier zeker op je plek!

 • RIXT

  Ivo is een goede fotograaf met veel enthousiasme en de wens dit over te dragen op anderen. In de lessen is er veel tijd en aandacht voor techniek maar ook naar het kijken van foto’s. Wat maakt een foto mooi en waarom. Wat wil je laten zien met de foto. Een aantal keren zijn we op lokatie gaan fotograferen, zoals op de kermis in het donker. Erg leuk en het maakt dat je de techniek beter gaat begrijpen en dus ook beter kunt toepassen. Aangezien er voor mij veel te leren is om op een goede manier te werken met flitsers en lichtbronnen hebben we in zijn studio uitgebreid geoefend en voor mij uitgeprobeerd om te zien wat de effecten van de verschillende opstellingen zijn. Ik heb zo heel veel bijgeleerd en is het gelukt om mijn fotografie naar een veel hoger niveau te krijgen dankzij de lessen en adviezen van Ivo.

 • George

  Over Ivo en de cursus: Ivo is erg goed in het uitleggen van zowel de technische als de praktische achtergrond van fotografie. Zijn parate kennis is verbluffend! Daarnaast is hij veelzijdig en weet bij elke cursusavond tevens een heerlijke sfeer neer te zetten. Er is ruimte voor zowel eigen initiatief als back-up waar nodig. Van beginner tot professional kun je bij Ivo terecht en leer je al snel veel meer uit je camera te halen dan ooit daarvoor! En over zijn eigen werk, kijk naar het portfolio en do I need to say more..?
  Ivo bedankt!

 • Sandra

  Ivo is een gepassioneerde fotograaf en heeft heel veel passie voor het vak. Daarom heb ik voor hem gekozen. Hij legt alles op een simpele manier uit en geen vraag is hem te gek. Zelfs als je geen les hebt kun je hem altijd bellen met een vraag en zorgt hij dat je een duidelijke uitleg/antwoord terug krijgt. Ik heb door Ivo dezelfde passie gekregen en ben hem daar heel dankbaar voor.
  Groetjes Sandra