Ja! Ik wil...

Jullie gaan trouwen! Hoe leuk is dát!? Een heerlijke tijd gaan jullie tegemoet, vol liefde en mooie momenten die je deelt met je familie en vrienden. Iedereen mag weten dat jullie van elkaar houden en de toekomst samen tegemoetgaan. Dat is met recht een welgemeende felicitatie waard.
VAN HARTE GEFELICITEERD!

 • Wat moet er allemaal geregeld worden?

  De fotograaf natuurlijk!

  Maar nog veel meer.
  Waar moet je beginnen?
  Het is een hele klus, maar brengt gelukkig ook veel voorpret. Ten eerste is het belangrijk dat jullie bellen met het gemeentehuis om te vragen of jullie datum beschikbaar is. Vervolgens is het belangrijk te checken of jullie feestlocatie ook op die datum geboekt kan worden. Daarna komt de fotograaf in beeld. En zo kwamen jullie hier terecht. Ideaal!

  • Trouwkaartfoto / Aankondiging / Uitnodiging
  • Verlovingsfeest / Loveshoot / Huwelijksreportage / Trash The Dress
 • Journalistiek: Onbewust van de camera

  Denk bierbij aan foto's die je telkens meenemen in het verhaal van jullie dag. Er wordt nauwelijks door mij gestuurd. Ik fotografeer onopvallend en meng me daarbij ‘onzichtbaar’ tussen de gasten. Dat levert prachtige beelden op die zowel individueel als in samenhang jullie love story vertellen. Door de deze benadering worden emoties en uitdrukkingen puur vastgelegd omdat men zich niet bewust is van de camera. Dat maakt deze stijl zo krachtig en daarom is deze zo populair.

  Combinatie

  Het is heel goed mogelijk journalistieke en editorial fotografie met elkaar te combineren. We kunnen bijvoorbeeld de dag journalistiek vastleggen, maar ergens een uurtje plannen om op een mooie locatie een editorial te shooten. Jullie verlaten dan tijdelijk jullie dag-gasten en zijn als bruid en de bruidegom voor het eerst alleen om elkaars verdiende aandacht te ontvangen. Even samen weg, heerlijk! Het is slim dit vroeg in de dag te doen. De bruidsjurk, het pak en het boeket zien er nog op en top uit. Op locatie regisseren we samen mooie poses voor de editorial shoot. De glitter en glamour spatten van scherm af. Jullie staan er tóp op! Wanneer we weer terug gaan naar de daggasten, wordt ik weer onzichtbaar en ga ik over op journalistieke fotografie om jullie toekomstige herinneringen vast te leggen. Nóg een tip: steeds vaker wordt er in de weken voor de bruiloft een loveshoot gedaan. Zo leren de fotograaf en het bruidspaar elkaar kennen voordat de grote dag aanbreekt. Een combinatie van een editorial loveshoot en een journalistieke bruiloft behoort dus ook tot de mogelijkheden

  Editorial: In de hoofdrol

  Denk bij de editorial stijl aan foto's die niet zouden misstaan in een glossy tijdschrift. Er wordt dan juist door mij gestuurd om jullie op je allermooist vast te leggen. Poses, styling, belichting, details, overzichten en dat allemaal met jullie als sterren in het middelpunt. Flits, flits, in beeldtaal geregisseerde fotografie dus! Super leuk om te doen wanneer je het niet erg vind om in de belangstelling te staan. Er ontstaat zo een wat kleinere set (van nog steeds tientallen) foto's, maar die zijn stuk voor stuk subliem. Noem het "fashionfotografie" of "glamourfotografie", maar dan met jullie bruiloft als onderwerp. Vind je zo'n editorial stijl interessant, maar niet voor de hele dag? Denk dan aan een combinatie met de journalistieke fotografie.
 • Wat is 'trash the dress' ?

  Je hebt hem eigenlijk gevonden: jouw droomjurk! Maar dan vliegt de grote dag voorbij en verdwijnt je jurk in de kast. Je zou hem graag nog eens dragen, maar wanneer? Gelukkig is er een excuus om jezelf er nog eens in te hijsen, kies voor een 'trash the dress fotoshoot'!

  Het concept 'trash the dress

  Het fenomeen heeft zijn oorsprong in Amerika liggen. Het is een soort fashion fotoshoot, die je na de trouwdag laat plaatsvinden. Tijdens deze shoot zal je je jurk vies en/of kapot maken met de achterliggende gedachte dat je deze toch nooit meer nodig hebt. De foto's hebben vaak een hoog glamour gehalte en is een uitkomst voor bruiden die hoge verwachtingen hebben van hun trouwfoto's. Tijdens je grote dag ben je immers vaak erg voorzichtig met je jurk, maar dit is na de trouwdag niet meer nodig. Je kunt tijdens zo'n shoot alles doen wat je op je bruiloft niet durfde. De uitkomst van is vaak een echt kunstwerk die je zeker aan je muur kunt hangen als een tastbare herinnering.

  Verschillende mogelijkheden

  Tijdens de fotoshoot kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan paardrijden, een taart- of verfgevecht, een duik in de zee of rollebollen tussen bladeren in het bos. Het is een uitdaging die je aangaat met water, modder, verf of zelfs vuur! Met wie ga je je trouwjurk 'trashen'? Trash the dress draait voornamelijk om de trouwjurk, maar dat betekent nog niet dat je het alleen hoeft te doen. Je kersverse man kan je zeker deelgenoot zijn, maar omdat zijn pak na de dag ook nog gedragen kan worden, is een ander setje een goed alternatief. Uiteraard kun je ook een vriendin, je bruidsmeisjes, kinderen of huisdieren meenemen.

  Is je jurk daarna echt verpest?

  Hoe ver je gaat tijdens de shoot beslis je zelf. Je kunt voor water of modder kiezen of net dat stapje verder gaan en je jurk verbranden of scheuren. Bedenk goed van tevoren hoe ver je wilt gaan en overleg dat met jullie fotograaf. Begin met rustige pics en bouw het langzaam op totdat je jurk helemaal vies is.
 • Fotopakket Basis

  Fotopakket Basis

  4 uur fotografie €700,-
  Fotopakket Compleet

  Fotopakket Compleet

  6 uur fotografie €1000,-
  Fotopakket uitgebreid

  Fotopakket uitgebreid

  10 uur fotografie €1500,-
Geoffrey en Alice

Geoffrey en Alice

We vinden de foto’s echt super! Heb je heel goed gedaan. Het is precies wie wij zijn. We hebben die dag super veel lol gehad tijdens de foto sessie, het was lekker ongedwongen, gezellig en we hadden veel plezier. Trouwens erg leuk detail dat onze foto op de factuur staat. Al met al, Vakwerk!

Sjoerd en Marte

Sjoerd en Marte

Ivo heeft onze droomreportage verzorgd. Vooraf al hadden we een leuk en ongedwongen kennismaking. Ivo heeft veel creativeit en werkt niet geforceerd. Tevens is de kwaliteit van de foto’s erg goed. Zoek je een spontane, gezellige, creatieve fotograaf met een groot inlevingsvermogen, dan ben je bij Ivo aan het juiste adres

Evelien en Lester

Evelien en Lester

Ivo is op onze bruiloft de fotograaf geweest. Wij waren op zoek naar een echte creatieveling en hebben dat in Ivo gevonden. Hij maakt niet alleen erg mooie foto's, maar komt ook met ideeën voor bijzondere kiekjes. Hij is gedurende de dag (van 0730 tot 2100 uur!) bijna onzichtbaar, maar volledig toegewijd aan het bruidspaar. We zijn erg blij met de foto's en zullen Ivo zeker aanraden bij anderen.